AMBASSADEURS

DEZE MENSEN WILLEN EEN BURGERBERAAD IN WAGENINGEN.

WIL JE DIT OOK?

EF7C8ABA-23DA-4238-8B98-689E6325C6BA_1_105_c

Joke ter Stege
Wageningen Noordwest

Ik ben er van overtuigd dat wij als een gemeenschap moeten gaan handelen wanneer het gaat over klimaatsverandering. Lees meer.

IMG_5403 (1) kopiëren

Joris Tielens
Wageningen

‘Luisteren naar elkaar, in plaats van je eigen gelijk halen’

Ik maak me zorgen om de verandering van het klimaat. Het is nu al warmer en droger dan vroeger, en vroeg of laat zullen we ook in Wageningen met ernstiger gevolgen te maken krijgen als we nu niet snel de uitstoot van broeikasgassen terugbrengen. Lees meer.

IMG_8218 (2)

Elmar Theune
Wageningen

Ha Wageningers,

Ik ben Elmar. Ik hoop dat de gemeenteraad van Wageningen het aandurft om een burgerberaad te organiseren in Wageningen. En dan het liefst over een onderwerp dat iedereen aan gaat. Het klimaat en energie is zo’n onderwerp. Lees meer.

Lara de Brito

Lara de Brito
Wageningen

Alle wegen die de grote problemen van onze tijd oplossen leiden langs meer directe zeggenschap voor inwoners, daar ben ik van overtuigd. Dat geldt voor het thema klimaat, maar zeker ook voor het tegengaan van de groeiende ongelijkheid in ons land. Lees meer.

Mark pasfoto

Mark Giebels
Wageningen

Doortastend klimaatbeleid is urgent, en gaat een grote impact hebben op iedereen in onze samenleving. Er zijn in de samenleving dan ook grote zorgen over de gevolgen van de opwarming van de aarde, maar ook grote zorgen over de impact van de energietransitie Lees meer.

Kirsten de koning

Kirsten de Koning
Wageningen

Omdat het klimaat een complex thema is wat iedereen aangaat, is een burgerberaad een goed instrument om hierover met zoveel mogelijk verschillende mensen in gesprek te gaan. Dit is de basis voor gedragen plannen waarmee we verder komen.

unnamed

Jouwert van Geene
Wageningen Noordwest

De gemeente Wageningen is best ambitieus met haar klimaatplannen, maar misschien nog niet ambitieus of concreet genoeg. Ik wil graag dat Wageningers kunnen meepraten over de uitwerking van de plannen via een burgerberaad. Lees meer.

image0

Dorien van de Laak
Wageningen

Een Burgerberaad voor Wageningen, daar ben ik helemaal voor. Ik zou er zelf heel graag zitting in nemen, maar dat is juist het goede: daarvoor zou ik ingeloot moeten worden. Zo krijgt iedereen een kans mee te praten. Lees meer.

PHOTO-2021-06-17-15-51-35

Marijke Kuipers
Platform duurzaam Wageningen

Het is van groot belang dat bij veel van de belangrijke thema’s van deze tijd niet alleen de hoogopgeleide en al uitstekend geïnformeerde groepen betrokken zijn. Dat versterkt de polarisatie en verwijdering tussen bevolkingsgroepen. Lees meer.

Portret Rita van Biesbergen

Rita van Biesbergen
Wageningen

Voeg woord bij daad op naar een klimaat-burgerberaad.

Waarom is een burgerberaad over klimaat belangrijk? Het klimaat gaat ons allemaal aan dus is het ook belangrijk dat we daar allemaal over mee kunnen praten. De gemeente Wageningen heeft een aantal beleidsdoelen vastgesteld maar het is wel zaak omdat die ook daadwerkelijk te realiseren. Lees meer.